Itt a tavasz, bár lassan éledezik a természet, idén nagyon erőlködik még a hideg, de reméljük, már nem sokáig. Rövidesen elkezd virágozni a fekete bodza, hogy ezután érjen az erdei szamóca. Addig is, hogy kedvünk ne szegje, nosztalgikus hangulatban, az őszről megmaradt galagonyalekvárból egy igazi különlegességet készítettem Nektek: Galagonyalekváros pohárkrém.

Vendégváró finomság egyszerűen és gyorsan! A világ legegyszerűbb és egyben legkülönlegesebb pohárkréme. Ha nincs időd órákon át a sütivel bíbelődni, mégis valami extrát tennél az asztalra, akkor ez a te édességed! Próbáld ki, nem fogsz csalódni! Erről egy rövid videóbejegyzést is készítettünk. Fogadjátok szeretettel!
Hozzávalók 2 nagyobb (6 kisebb) pohárhoz:
- 20 dkg piskóta, vagy csokis keksz
- 4 dl habtejszín
- 1 doboz natúr krémsajt
- 4 dl Erdőből a kamrába galagonyalekvár
- ízlés szerinti porcukor
Elkészítés
1. Verjük habbá a tejszínt annyi porcukorral, hogy ízlésünknek megfeleljen, keverjük bele a krémsajtot.
2. Rakjuk ki a poharakat az asztalra. A piskótát, vagy csokis kekszet tördeljük szét, majd osszuk el a poharakba.
3. A krémmel gazdálkodjunk úgy, hogy minden pohárba két réteg jusson, így: krém, galagonyalekvár, megint krém és galagonyalekvár. A végén díszítsük ízlés szerint. Ezzel kész is a galagonyalekváros pohárkrém. Jó étvágyat kívánunk!
További recept ötletek:
Music: https://www.bensound.com/royalty-free-music