Jó alapanyagokból könnyű dolgozni, szokták mondani. A termékek alapanyagául szolgáló vad gyümölcsök többsége fontos forrásai sok nélkülözhetetlen vegyületnek. Flavonoidokat, antioxidánsokat tartalmaznak főképp a sötét színű gyümölcsök. Egészségesek, mivel ellenállnak a legfőbb károsítókkal szemben, hiszen otthon érzik magukat itthon. Felhasználási tippek gyanánt legfőképp azt javaslom, hogy fogyasszuk őket!

A legjobban akkor járunk el, ha ezeket a gyümölcsöket frissen fogyasztjuk. Van azonban néhány eset, amikor ez kellemetlen lenne. Ha próbáltál már csipkebogyót nyersen enni, akkor megérted, mire gondolok. Ezeket a bogyósokat feldolgozás nélkül élvezhetetlen fogyasztani. Ugyanakkor feldolgozott állapotban koncentráltabban kapjuk a legfontosabb hatóanyagokat, ugyanis a főzés során sok víz elpárolog, és egységnyi térfogatban több szárazanyag és hatóanyag marad.

Mégis, kevesen szeretjük kiskanállal enni önmagában a lekvárt. Bár töredelmesen bevallom, a csipkebogyóval ez gyakran előfordul nálunk. De mégis, a legjobb, ha készítünk belőlük valamit. Különleges alapanyagokból különleges lekvárt, különleges lekvárból pedig még különlegesebb, egyedibb finomságokat készíthetünk. A felhasználási tippek oldalon ehhez szeretnék egy kis gondolatébresztőt adni, egy kis ízelítőt, hogy miképp is lehet felhasználni a termékeimet.

Házi berkenyés zserbó

Erdei szamócás vaníliatorta bodzával

Galagonyás pohárkrém