ÁSZF – Általános Szerződési Feltételek

Felhívjuk a Kedves Érdeklődő figyelmét, hogy tevékenységünket átmenetileg szüneteltetjük.

2021 május 22-én módosult a kistermelői élelmiszer-termelés, -előállítás és -értékesítés feltételeiről szóló rendelet. Az új, 20/2021. (V. 17.) AM rendelet 15. §-a szerint a kistermelő már nemcsak a termelés helyétől légvonalban számított 40km-en belül, hanem egész Magyarország területén értékesítheti a termékeit. Azonban webshopot továbbra sem üzemeltethet, valamint csomagküldő szolgálatot sem vehet igénybe.

A kistermelői tevékenységet alapvetően az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény 76. § (2) bekezdés 26., 29., 30. és 35. pontja szabályozza. Az értékesítésre vonatkozó szabályozások a következők:

1. § az 1. melléklet A. része szerinti kis mennyiségű, általa megtermelt alaptermékkel vagy általa betakarított, összegyűjtött vadon termő alaptermékkel közvetlenül a végső fogyasztót, illetve a régión belüli vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva Magyarország területén legfeljebb 40 km távolságon belüli kiskereskedelmi vagy vendéglátó, illetve közétkeztetési létesítményt (a továbbiakban együtt: vendéglátó létesítmény) látja el,

3. § (2) Kistermelői élelmiszer értékesítését a kistermelőn kívül a vele egy háztartásban élő személy, valamint a kistermelő házastársa, bejegyzett élettársi kapcsolatban élő élettársa, nagykorú gyermeke, testvére, szülője, nagyszülője is végezheti.

4. § (1) A kistermelő nem állati eredetű alapterméket, valamint mézet, méhészeti termékeket és élő halat saját gazdaságának helyén, Magyarország területén működő valamennyi piacon, vásáron, rendezvényen és engedélyezett ideiglenes árusító helyen a végső fogyasztónak, illetve a régión belüli vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva Magyarország területén legfeljebb 40 km távolságra lévő, kiskereskedelmi vagy vendéglátó létesítménynek értékesíthet.

(4) Az (1) és (2) bekezdésben meghatározott élelmiszerek régión belüli vagy a gazdaság helyétől légvonalban számítva Magyarország területén legfeljebb 40 km távolságon belüli értékesítése történhet a vásárló kérésére, a kistermelő által, házhozszállítással is, valamint az egyes élelmiszerek tekintetében e rendeletben szabályozott, piaci értékesítésre vonatkozó területi korlátok betartásával.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=a1000052.fvm

Az üzlet használata

Ennek értelmében a webes felületen megjelölt Üzletünk nem minősül Webáruháznak. A webes felület a termékek népszerűsítését szolgálja és értékmegjelölését tartalmazza. A Vásárló a kosárba helyezheti a megvásárolni kívánt terméket, majd a vásárlás gomb megnyomásával előrendelheti azt. Így a webes felületen leadott előrendelések kizárólag a Vásárló és a Kistermelő közt lezajló egyeztetést segítik. Ez előzetes érdeklődés az árukészletről és a megvásárolni kívánt termékről. A terméket a Vásárló személyesen a gazdaság helyén veheti át. Ennek címe: 8596 Pápakovácsi, Séd utca 9/A. Itt történik az adásvétel, tehát a számlát/nyugtát és a terméket itt kapja meg a Vásárló, és az áru ellenértékét is itt fizeti ki.

A leadott előrendelésről mind a Vásárló, mind a Kistermelő elektronikus üzenetet kap, ezután a Kistermelő felveszi a Vásárlóval a kapcsolatot, majd egyeztetnek az átvétel idejéről. A weboldalat szerkeszti és üzemelteti a Kistermelő nagykorú gyermeke, Esztergályos Ádám, aki egyben a kapcsolattartó is.

A Vásárló kérésére a Kistermelő az előzetesen, webes felületen előjegyzett terméket elszállíthatja, ennek egyeztetése személyesen (telefonon, e-mailen keresztül) lehetséges.

A Kistermelő adatai:

Név: Gráczer Rita

Telefonszám: +36706027525

Gazdaság helye: 8596 Pápakovácsi, Séd utca 9/A.

Kistermelői adószám: 55229245-1-39

Kistermelői regisztrációs szám: 182T0205


Útmutató az előrendelés menetéről:

  1. Az előrendelés nem minősül vásárlásnak, a Vásárlónak nincs fizetési kötelezettsége, a Kistermelő ajánlatot tesz. Az előrendelés a termékek kiválasztásával, az előrendelés adatainak megadásával és az előrendelés elküldésével történik. Ahhoz, hogy előrendelni tudjon, a Vásárlónak nyilatkoznia kell jelen Általános Szerződési Feltételek megismeréséről és azok elfogadásáról.
  2. Az előrendelés elküldését, és annak beérkezését automatikus e-mailben igazoljuk vissza. Minden előrendelést nyilvántartunk a weboldalunk saját adminisztrációs rendszerében. Erről az Adatkezelési tájékoztató rendelkezik.
  3. A termékek összetételéről az adott termék oldalán tájékozódhat, de az összetevők aránya nem analitikai pontosságú. Az alapanyagul használt gyümölcs beltartalmi értékeitől függően évjáratonként eltérés lehet, ezért a termékek minősége nem garantáltan homogén.
  4. A webes felületen szereplő termékek ára forintban értendő, tartalmazza az általános forgalmi adót, de nem tartalmazza a szállítási költséget. Az előrendelt termékek vételárát a gazdaság helyszínén, vagy előzetes egyeztetést követően kiszállítás esetén készpénzzel fizetheti a Vásárló.
  5. Az egyes termékek esetén gyártástól számított 1 évig érvényes ízgaranciát vállalunk. A garancia érvényességét minden egyes terméken feltüntetjük. Ha a termék a garancia érvényességi idején belül megromlana, azt kicseréljük egy másik azonos, vagy azonos értékű termékre. A garanciális cserének a következő feltételei vannak: Rendeltetésszerű használat; A termék sérülésmentessége; A termék térfogatának legalább felének megléte.
  6. Jelen Általános Szerződési Feltételek bármikor, külön értesítés nélkül módosíthatók, annak figyelembe vételével, hogy a már elküldött rendelésre még a változtatás előtt hatályos ÁSZF rendelkezései az irányadóak.
  7. Az Általános Szerződési Feltételekkel, vagy az előrendeléssel kapcsolatos bármilyen kérdéssel kérjük, szíveskedjen felvenni a kapcsolatot az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Telefon: +36706027525

E-mail: erdobolakamraba@gmail.com

ÁSZF letöltése (pdf)