Galagonya lekváros pohárkrém


A világ legegyszerűbb és egyben legkülönlegesebb pohárkréme a galagonyás pohárkrém. Ha nincs időd órákon át a sütivel bíbelődni, mégis valami extrát tennél az asztalra, akkor ez a te édességed! Próbáld ki, nem fogsz csalódni!

Galagonyalekváros pohárkrém


Hozzávalók 2 nagy (vagy 6 kisebb) pohárhoz

  • 20 dkg csokis keksz/piskóta
  • 4 dl habtejszín
  • 1 doboz natúr krémsajt
  • 4 dl galagonyalekvár
  • ízlés szerinti porcukor

1. Verjük habbá a tejszínt annyi porcukorral, hogy ízlésünknek megfeleljen, majd keverjük bele a krémsajtot.

2. Rakjuk ki a poharakat az asztalra. A kekszet tördeljük, nyomkodjuk szét a kezünkben – mozsárban is lehet -, a törmeléket osszuk el a poharakba. A piskótát elég, ha kisebb darabokra törjük. Hagyhatunk belőle díszítésnek.

3. A krémmel gazdálkodjunk úgy, hogy minden pohárba két réteg jusson, így: krém, galagonyalekvár, megint krém és galagonyalekvár. A végén szórjuk meg a maradék kekszmorzsával, vagy díszítsük ízlés szerint. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Az elkészítését egy rövid videón is megnézhetitek: